_Benefietconcert St. Nicolaaskerk

Muziek voor de toren

Het Middenkoor van de Nicolaaskerk Helvoirt gaat samen met de Helvoirtse harmonie Kunst Adelt een Benefietconcert verzorgen in de Nicolaaskerk. Hiermee wil men geld inzamelen voor de renovatie van de toren. Het concert vindt plaats op zondagmiddag 26 maart om 15.00 uur. De toegang is gratis, maar om het doel te bereiken wordt er gelegenheid gegeven voor een vrijwillige financiƫle bijdrage.

Benefietconcert St. Nicolaaskerk poster A3_DEF LR voor site

Het Middenkoor bestaat inmiddels 19 jaar en is naast het verzorgen van vieringen in de kerk, ook daarbuiten actief. Zoals optredens in de Speeldoos Vught, Tilliander Oisterwijk en de Guldenberg Helvoirt, Oss en de gevangenis in Vught. Ook huwelijken en uitvaarten en het verzorgen van concerten in verpleeg- en verzorgingstehuizen behoren tot de bezigheden van het Middenkoor.

Het Middenkoor zingt diverse genres, veel afwisseling in muziek dat veel mensen aanspreekt. Het koor staat onder leiding van de enthousiaste Anneke Hageman en wordt op piano begeleid door de net zo enthousiaste Henk van de Sande op piano. Er worden liederen gezongen van Perhaps Love en The Rose tot muziek van musicals als Aida, Les Miserables en The Phantom of the Opera.

Harmonie Kunst Adelt staat onder leiding van Alphons van Stenis en verzorgt jaarlijks een aantal concerten binnen en buiten Helvoirt en is present bij buitenoptredens zoals het traditionele en unieke Dauwtrappen naar de Bossche Sint Jan, op de eerste zondag van mei, Koningsdag, intocht Sinterklaas.

Het programma van het Benefietconcert bevat goed-in-het-oor-liggende muziek, zowel afzonderlijk als samen met het Middenkoor. Beslist de moeite waard om mee te maken.