Harmonieorkest

Dit is het grootste onderdeel van de vereniging. Hierin maken blazers en slagwerkers gezamenlijk muziek. Er wordt wekelijks gerepeteerd voor concerten, serenades en de deelname aan concoursen. Het Harmonieorkest is elk jaar te horen bij diverse concerten in Helvoirt, zoals het Nieuwjaarsconcert van de concertcyclus Noten op de Noen. Ook zijn er andere plaatselijke uitvoeringen als tijdens Outdoor Helvoirt en neemt het orkest deel aan verschillende andere (regionale) concerten, vaak in samenwerking met andere muziekverenigingen.

Ook bij diverese dorpsactiviteiten ‘op straat’ is men aanwezig, zoals bij de intocht van Sint Nicolaas, de rondwandeling met Koningsdag (koninklijke onderscheidingen), dodenherdenking. En elke eerste zondag in mei vindt het traditionele Dauwtrappen naar de Sint-Jan in ‘s-Hertogenbosch plaats.

De repetitie van het Harmonieorkest vindt plaats op donderdag van 19.30 uur tot 21.45 uur.
Locatie: De Notenkraker

De muzikale leiding van het Harmonieorkest is op dit moment in handen van Alphons van Stenis.

Alphons van Stenis, dirigent Kunst Adelt

Alphons van Stenis studeerde aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Zijn hoofdvakken waren trompet en HaFa-directie. In beide hoofdvakken behaalde hij de hoogst haalbare diploma’s. Als trompettist is hij werkzaam als freelance musicus en solist bij diverse ensembles en orkesten. Verder is hij als docent koper verbonden aan verschillende muziekscholen.
Alphons studeerde directie bij onder andere Jean Pièrre Laro, Anne de Vries en Jan van Ossenbrugge.  Tijdens zijn tweede fase Hafa-directie(master) studeerde hij bij Jan Cober. Deze studie sloot hij af met het predicaat “zeer goed”.
Momenteel is hij als dirigent werkzaam bij een viertal harmonieorkesten. Verder werkt hij regelmatig met professionele musici. Samen met het professionele ensemble “Fiatti Complesso” bracht hij vele premières. Als gastdirigent trad hij onder andere op met, “Koninklijke Harmonie Orpheus” uit Tilburg, Koninklijke Harmonie “Sophia’s Vereeniging” uit Loon op Zand en “Muziekvereniging Wilhelmina” uit Glanerbrug. Ook als arrangeur van grotere werken is Alphons actief. Veel van zijn arrangementen zijn inmiddels uitgegeven.