Opstaporkest & MIKA

Een belangrijke tak van de Kunst Adelt-boom zijn het Opstaporkest & het MIKA (MIddenorkest Kunst Adelt), de kweekvijvers voor het harmonieorkest.

Beginnende leerlingen van Kunst Adelt gaan, na slechts enkele maanden les te hebben gehad, meespelen in het beginnersorkest, Opstaporkest genaamd. Dit doen zij samen met beginnende leerlingen van de Cromvoirtse Fanfare en Harmonie Kunst en Vriendschap Vught. Het doel is om deze muzikanten al in een vroeg stadium te leren samenspelen, naar elkaar te leren luisteren en onder leiding van een dirigent te spelen. Ze blijven in dit orkest meespelen totdat de leerling naar het inzicht van de dirigent en de muziekdocent een voldoende muzikaal niveau en inzet heeft om door te stromen naar het MIKA.

Bij MIKA zetten de leerlingen het musiceren in groepsverband door, om goed te leren samenspelen en ook plezier te hebben in het spelen met elkaar. Ze nemen ook regelmatig deel aan beoordelingsconcerten, die vooral gericht zijn op positieve en opbouwende feedback. Ook worden ze zo voorbereid op de overstap naar het grote harmonieorkest.

Music in Harmony-1

Repetities
De repetitie van Opstaporkest & MIKA vinden plaats op vrijdag:
– Opstaporkest van 18.00 uur tot 18.30 uur
– MIKA van 18.45 uur tot 19.30 uur
Locatie: De Notenkraker

Muzikale leiding
Zowel het Opstaporkest als het MIKA staan onder leiding van dirigent Alphons van Stenis.

Contact
Als contactpersonen tussen bestuur, ouders en muzikaal leider fungeren Joyce van Brunschot, Angelique van As en Carolien Mathijssen.