Opleiding

Samen muziek maken is leuk toch?

WELKOM!
Lijkt het jou leuk om met allerlei andere leuke mensen muziek te maken dan biedt Harmonie Kunst Adelt je hierbij de mogelijkheid. Ook al is het jou nog nooit gelukt om één noot muziek uit een instrument te krijgen. Jij kunt het! In je eigen dorp lekker samen muziek maken, dat kan bij Harmonie Kunst Adelt.

PROBEREN?
Heb je er zin in? Schrijf je dan in voor een gratis proefles. Deze worden gegeven in De Notenkraker (de oude school aan de Kastanjelaan). Daarna beslis je of je een instrument (slagwerk- of blaasinstrument) wilt bespelen en muziekles wilt volgen.

MEEDOEN
Samen muziek maken is leuk! Kom daarom meedoen bij Harmonie Kunst Adelt.
Muziek leren en maken bij Kunst Adelt biedt heel veel voordelen, zoals:
• De lessen worden gegeven door vakkundige docenten.
• De lessen zijn in De Notenkraker in Helvoirt, dus dicht bij huis.
• Je ontvangt een instrument in bruikleen.  Hiervoor betaal je € 50,- per seizoen.
• Na een aanloopperiode ga je al samenspelen met andere kinderen in het Opstaporkest.

ANDERE ACTIVITEITEN
Naast een goede opleiding worden er ook nog andere leuke dingen georganiseerd zodat alle leerlingen elkaar op een gezellige manier beter leren kennen. Dit zijn o.a. filmavonden en een barbecue. Kortom, je maakt een goede keuze als je je aansluit bij Harmonie Kunst Adelt.
Je bent van harte welkom!

Contributie en huur instrumenten:
Juniorleden, tot 18 jaar                      € 65,00
Seniorleden, 18 jaar en ouder           € 130,00
Rustende juniorleden                         € 32,50
Rustende seniorleden                        € 65,00
Huur instrument                                  € 50,00
Borg instrument                                  € 50,00

Tarieven Muzieklessen tot 18 jaar (geen BTW – wel subsidie): 
30 min per 2 weken                            € 95,00 
20 min per week                                 € 183,00 
30 min per week                                 € 330,00 
Deze lage tarieven komen doordat wij van de gemeente Vught €250 subsidie per leerling krijgen in 2023/2024 en hopelijk ook in de komende jaren.

Tarieven Muzieklessen tot 21 jaar (geen BTW – geen subsidie):
30 min per 2 weken € 365,00
20 min per week € 453,00
30 min per week € 600,00

Tarieven Muzieklessen vanaf 21 jaar (wel BTW – geen subsidie):
30 min per 2 weken € 521,00
20 min per week € 714,00
30 min per week € 1.071,00

Theorielessen en examens zijn gratis
Restitutie bij behalen C of D diploma € 75,00

MEER WETEN EN/OF AANMELDEN?
Vraag het aan Janneke Kennes, opleidingscoördinator van Harmonie Kunst Adelt.
opleiding@harmoniekunstadelt.nl

OOK ERVAREN MUZIKANTEN ZIJN VAN HARTE WELKOM!?

Woon je pas net in Helvoirt en je bent een ervaren muzikant dan is het helemaal mooi als je je aansluit bij de Helvoirtse harmonie. Ook als je al heel lang in Helvoirt woont en muziek maken je hobby is ben je uiteraard van harte welkom. Het instrument ligt voor je klaar.

Informeer eens bij de bestuursleden of loop een keertje binnen op donderdagavond tijdens de repetitie. Rond 20.45 uur is de koffie op z’n lekkerst.

Verdere informatie opleiding:

De muziekopleiding binnen Kunst Adelt wordt verzorgd door bevoegde muziekdocenten. Tijdens de opleiding tot blazer of slagwerker behalen de leerlingen de diploma’s die nodig zijn om in een van de orkesten mee te mogen spelen. De muzieklessen vinden plaats in repetitiezaal De Notenkraker in Helvoirt.

De lestijden zijn mede afhankelijk van het aantal leerlingen en de indeling. Men verbindt zich als leerling voor tenminste de helft van het cursusjaar of voor het nog resterende deel. Het cursusjaar loopt van 1 augustus tot 31 juli. Vakanties lopen gelijk met de schoolvakanties. Verzuim van lessen door ziekte of verhindering van de leerling kan niet worden ingehaald. Leermiddelen, zoals muzieklesboeken komen voor rekening van de leerling. De vereniging verschaft zijn leerlingen een instrument. Voor dit instrument wordt een huurprijs berekend van € 50,- per jaar. Voor het bespelen van het uitgegeven instrument anders dan bij (voor) Kunst Adelt, moet schriftelijk toestemming worden gevraagd aan het bestuur van Kunst Adelt. 

De opleiding wordt verdeeld in fasen, te weten de primaire opleiding (A-B fase) en een vervolgopleiding (C-D fase). In de A-fase wordt begonnen met het leren bespelen van een instrument. Er wordt individueel lesgegeven.

Elke opleidingsfase wordt met een examen afgesloten. Leerlingen zijn in principe verplicht aan deze examens deel te nemen.

Lesgeld
Behoudens hoge uitzondering vindt er geen restitutie van lesgeld plaats bij tussentijdse afmelding en wordt het lesgeld van een half jaar in rekening gebracht.

Restitutie lesgeld
Bij het behalen van het C of het D diploma heeft ieder lid recht op restitutie van € 75,- lesgeld.

Afmelden
Afmelden dient schriftelijk of per mail te gebeuren vóór 1 Augustus van het lopende jaar via secretariaat@harmoniekunstadelt.nl. Bij te laat afmelden wordt het volledige lesgeld in rekening gebracht.

Wil u contact opnemen? Gebruik dan het contactformulier.