Agenda

Evenement details:

 • za
  18
  mrt
  2017

  Kledingmarkt

  10.00 uurNotenkraker

  71e Kleding-, boeken- en platenmarkt

  Toen de Kledingmarkt in 1982 begon had nooit iemand durven dromen dat deze markt, een activiteit van Harmonie Kunst Adelt, anno 2017 nog zo populair zou zijn. De voetbalclub begon toen een boekenmarkt, die later werd overgenomen door Het Verbond en naast boeken ook platen en cd’s ging verkopen. De organisatie is nu alweer een aantal jaar in handen van Stichting Boekenmarkt, die elk halfjaar de opbrengst schenkt aan een goed doel.

  In heel veel plaatsen is er een kringloopwinkel, die ook een, beperkte, afdeling gebruikte kleding heeft. Het unieke van de Helvoirtse Kledingmarkt is dat er een hele winkel vol hangt met alle soorten kleding.. Voor de 70e keer organiseert harmonie Kunst Adelt deze markt waar prachtige gebruikte kleding en nog veel meer wordt verkocht. Gelijktijdig houdt Stichting Boekenmarkt een boeken- en platenmarkt. Steevast op de derde zaterdag in maart en de derde zaterdag in september. Beide markten vinden plaats in de Oude School aan de Kastanjelaan en zijn met elkaar verbonden. Een geweldige combinatie van twee hergebruikmarkten!

  poppetje_winkelwagen
  In de loop der jaren heeft deze halfjaarlijkse marktdag een enorme reputatie weten op te bouwen zodat elke keer honderden bezoekers van heinde en verre op deze gezellige markt afkomen. Eigenlijk helemaal niet zo gek, als men ziet wat er allemaal hangt en voor welke lage prijzen alles de deur uit gaat. Bovendien is de toegang gratis en zelfs het kopje (h)eerlijke Max Havelaarkoffie of -thee wordt gratis aangeboden. Over gastvrijheid gesproken? Dit ook al ruim 35 jaar lang! Tussen 10.00 en 15.00 uur is iedereen van harte welkom. Dat de formule zo goed werkt is eigenlijk geen wonder, want nergens is gebruikte kleding, boeken en platen  zo goedkoop en perfect als daar. Het duurste kledingstuk, een compleet kostuum, kost slechts €7,50.

  Deze markt wordt er hoofdzakelijk voorjaars-, zomerkleding en schoenen verkocht.
  Om een indruk van de prijzen te geven: Kostuum €7,50; Pantalon, Colbert, Jurk €4,-; Rok €3,50; Trui €3,-; Blouse €2,50; Alle kinder- en nachtkleding €2,- p. st.; Schoenen €2,50. Razend populair is de "Kwarteurohoek" waar alles slechts €0,25 per stuk kost. Alles hangt overzichtelijk gesorteerd in dames-, heren- en kinderkleding. Alle kleding is schoon en van hoge kwaliteit.

  De opbrengst van de kledingmarkt is bestemd voor de aanschaf van instrumenten en kostuums van harmonie Kunst Adelt.

  Boeken en platen
  De boekenmarkt bevat een enorme sortering leeswerk op allerlei gebied. Van wetenschappelijke boeken tot romans en oude tijdschriften. Het blijft voor iedere boekenwurm een verrassende zoektocht. Bovendien is er een groot assortiment grammofoonplaten en cd’s te koop. En ook die prijzen zijn zeer laag.

  De opbrengst van de boeken- en platenmarkt gaat dit keer naar twee goede doelen: de restauratie van de St. Nicolaaskerk in Helvoirt en de Gedenkplaats Haaren.
  De Gedenkplaats brengt volgend jaar een boek op de markt dat de geschiedenis van de onderzoeksgevangenis van de Duitse SD en het gijzelaarskamp in Haaren behandelt. Het boek, dat de periode beslaat 1941-1946, wordt geschreven door de Amsterdamse historicus Peter Bak en krijgt de titel ‘Een oord van bang wachten’. De Gedenkplaats Haaren, het voormalige Groot Seminarie, is gevestigd op landgoed Haarendael.

  De laatste 15 jaar heeft de Boekenmarkt Helvoirt ruim 44.000 euro aan zeer diverse goede doelen uitgekeerd. Uw bezoek aan de markt betekent dus ook steun aan mensen en organisaties die dit hard nodig hebben.

  Al de te koop aangeboden artikelen zijn afkomstig van schenkers.
  Vooral achter de Oude School, nabij de brandweerkazerne, is er volop gratis parkeergelegenheid.

  kledingmarkt affiche helvoirt.net voorjaar 2017.qxd