Veel animo voor Dauwtrappen naar Sint-Jan

Veel animo voor Dauwtrappen naar Sint-Jan

De eerste zondag van mei staat bij harmonie Kunst Adelt, Helvoirt al jaren in het teken van Dauwtrappen. Op zondag 5 mei was het weer zover. Nog net voor de start viel de regen met bakken uit de hemel, maar om 05.15 vertrok een goed bezet harmonieorkest vanuit De Notenkraker richting De Zoete Moeder van Den Bosch. De harmonie zorgde ervoor dat bijna 100 wandelaars vroeg uit de veren kwamen om mee te lopen. Het Helvoirts Broek was onbegaanbaar dus via het fietspad N65 ging de stoet via de Groenwouddreef richting Boerderij De Loonsebaan in Vught. De uitbaters hadden de koffie bruin en het werd een gezellig en lekker ontbijtje. Bij vertrek werd felicitatiemars ingezet omdat trompettist Cees van Hattum jarig was. Nadat de bewoners van de binnenstad ongewoon werden gewekt kwam de stoet net vóór de mis van 08.00 uur aan bij de Bossche kathedraal. Na de mis was er veel aandacht voor de uitvoering van enkele passende en goed klinkend muziekstukken, waarna het wandelfeest werd afgesloten met enkele vrolijke marsen op de Parade.

 
Bijzondere deelnemer
Het was voor dirigent Anneke Konings-Kros een hele uitdaging om de pelgrimstocht mee te lopen. Het was de eerste keer in de Dauwtrapgeschiedenis dat een dirigent (musicerend) meeliep.


Gearriveerd bij de Sint-Jan, dan is het tijd voor de dik verdiende Bossche Bol of andere versnapering. Om 10.30 uur vertrokken de bussen alweer richting Helvoirt, maar er waren ook wat wandelaars die de terugtocht te voet deden.

Harmonie Kunst Adelt is in de omgeving een van de weinige verenigingen die deze traditie nog steeds weet te volbrengen. Het is dan ook uniek te noemen, dat de harmonie het Dauwtrappen naar de Sint-Jan dit jaar voor de 28e keer kon organiseren.

In 2025 is het de eerste zondag van mei Dodenherdenking. Dan is het niet gepast om te gaan Dauwtrappen. Dat wordt dus zondag 11 mei. Het is maar dat je het weet. Tot volgend jaar!