77e Kleding-, boeken- en platenmarkt gaat door

Je weet het niet zeker in deze bijzondere coronatijd, maar als de maatregelen het toelaten worden er veel kooplustigen verwacht tijdens de 77e Kleding-,boeken- en platenmarkt op zaterdag 19 september. Hopelijk wel, want de voorraadruimten puilen uit, na het niet doorgaan van de marktdag in maart. Het vraagt wel om veel aanpassingen om iedereen tussen 10.00 en 15.00 uur in de Oude School aan de Kastanjelaan 12 in Helvoirt, op verantwoorde manier te kunnen ontvangen. Zo is het helaas niet mogelijk om beide markten met elkaar te verbinden zoals voorheen. Zowel de Kledingmarkt als de Boeken- en platenmarkt krijgt een afzonderlijke in- en uitgang. Er komen looproutes en bij beide markten mogen maximaal 15 personen tegelijk binnen zijn. Daarnaast wordt verwacht dat iedereen de 1,5 meter in acht neemt en het gezonde verstand gebruikt. En van iedereen wordt verwacht om naam en telefoonnummer achter te laten, zodat bekend is wie de markt heeft bezocht. Deze registratie is uitsluitend daarvoor bedoeld. Na 2-3 weken worden alle gegevens vernietigd. Alle medewerkers dragen een badge, die hen de bevoegdheid geeft om bezoekers aan te spreken indien nodig. Maar het uitgangspunt is dat het een gezellige marktdag wordt, zoals het al bijna 40 jaar gaat. Eigenlijk hoeft het niet meer meegedeeld te worden dat er duizenden stuks kleding (vooral najaars- en winterkleding) hangen te wachten op een nieuw eigenaar en dat juist dat boek, die plaat of cd/dvd gevonden wordt waar al zolang naar werd gezocht. Het bezoeken van de marktdag is laagdrempelig, want waar kom je tegenwoordig nog gratis binnen? Juist in Helvoirt! De koffiebar is gesloten (zitten is niet mogelijk) maar voor 50 eurocent ontvang je (h)eerlijk bekertje koffie.

De opbrengst van de Kledingmarkt is bestemd voor Harmonie Kunst Adelt, de Boeken- en platenmarkt kiest steeds een ander doel. Dit keer zijn het er drie: Voedselbank, Keinderkupkesfestival KKF en Pastoor James.

Tot zaterdag 19 september, 10.00-15.00 uur.

Inleveren

Verkoop betekent ook dat de voorraad slinkt. Om elk jaar twee markten te kunnen houden is nieuwe aanwas van harte welkom. Elke zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur is er gelegenheid om kleding, boeken, platen, cd’s in te leveren bij De Notenkraker (zij-ingang achter Oude School).