Mooi Nieuwjaarsconcert van Harmonie Kunst Adelt en twee jubilarissen

Het 49 e Nieuwjaarsconcert van Harmonie Kunst Adelt, in het kader van de concertcyclus Noten op de Noen is, gezien de reacties van vele bezoekers in Oude Kerk te Helvoirt, een succes geworden. Onder leiding van dirigent Alphons van Stenis presenteerde het harmonieorkest zich met een gevarieerd programma.

Naast het concoursprogramma van eind vorig jaar, met o.a. de uitvoering van The Story of Anne Frank met een fantastisch optreden van de 10-jarige violist Hana van Heijst, zorgde het Bloemenduet uit Lakme, uitgevoerd door dwarsfluitduo Ellen Bastiaansen en Meike Traa voor een mooie afwisseling in het programma. Het duo op Marimba (Do Klerx) samen met zijn oma (Ria Klerx) verzorgde een bijzonder intermezzo.

Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst in Harmoniezaal De Notenkraker werd een tweetal jubilarissen in het zonnetje gezet door voorzitter Theo van Hattum.
Corné van Hout, tenorsaxofonist, kreeg een pen met inscriptie voor zijn 12,5-jarig lidmaatschap en inzet bij de Helvoirtse harmonie. De muzikale kwaliteiten van Corné zijn niet alleen binnen Kunst Adelt te beluistern. Heel Helvoirt en omgeving mag al jarenlang ook van hem genieten in het cabaret/muziektrio De Kachel Aon, met net twee avonden optreden tijdens de Bonte Keiespellers Aovond.
De tweede jubilaris was Berry Verbunt. Als slagwerker sloot Berry als Haarenaar zich aan bij de Helvoirtse harmonie. En dat het wederzijds goed bevallen is bewijst zijn 25-jarig lidmaatschap bij Kunst Adelt. In het bijzijn van zijn kinderen en kleinkinderen mocht hij uit handen van de voorzitter
het insigne van KNMO in ontvangst nemen.