Harmonie Kunst Adelt wint wisseltrofee op concours

HELVOIRT – 24 november 2019. Harmonie Kunst Adelt heeft zondag 24 november deelgenomen aan het concertconcours in Veldhoven.

Het orkest kwam uit in de introductiedivisie omdat het meer dan 5 jaar niet had deelgenomen aan een concours van de Brabantse Bond voor Muziekverenigingen. Kunst Adelt ontving van de 4-koppige jury geen punten, maar wel een advies in welke divisie het orkest bij een volgend concours mag deelnemen. Het advies werd de 4e divisie.

Later op de avond bleek dat Kunst Adelt de Gerard Donkers Trofee heeft gewonnen. Deze prijs is voor het orkest wat er het meest uitspringt tijdens het twee dagen durende concours. Als motivatie werd genoemd dat Kunst Adelt in deze samenstelling nog jong is en weer het lef heeft gehad om deel te nemen aan een concours. Een mooie opsteker voor Kunst Adelt dus.

Wellicht heeft ook de muziekkeuze, in het kader van 75 jaar bevrijding, invloed gehad. Onder leiding van Alphons van Stenis presenteerde Kunst Adelt een boeiend en muzikaal programma. Met het prachtige To my Country van Bernard Zweers, begon het orkest. Daarna volgden twee werken van dezelfde componist Otto M. Schwarz: The Secret of the Wild Rose en The Story of Anne Frank. In dit werk werd de prachtige vioolsolo met overtuiging vertolkt door de 15-jarige Helvoirtse violist Per de Koster.

Met deze bevindingen zijn er volop mogelijkheden om het muzikale niveau verder uit te bouwen.