Spannende eerste try-out Harmonie Kunst Adelt

In een goed gevulde zaal van HelvoirThuis traden zaterdagavond 5 oktober twee orkesten op die zich aan het voorbereiden zijn voor een concours en kampioenschappen.

Harmonie Kunst Adelt, Helvoirt en Brassband Kunst & Vriendschap uit Meeuwen. Voor beide orkesten was het de eerste uitvoering van de werken die op de wedstrijden worden uitgevoerd.

Altijd toch een beetje spannend. Voor Kunst Adelt werd de spanning nog eens extra opgevoerd door de plotselinge afwezigheid van dirigent Alphons van Stenis. Door ziekte moest men op zaterdagmiddag nog op zoek naar een vervanger. Wolbert Baars werd bereid gevonden en het orkest kreeg de oproep om nog voor aanvang te repeteren. Onder leiding van de deskundige Wolbert mag Kunst Adelt trots zijn op de toch verdienstelijk uitvoering van het concoursprogramma, waaronder ook The Story of Anne Frank, met een virtuoze vioolsolo van de 15-jarige Helvoirtse violist Per de Koster. 

Ook Brassband Kunst& Vriendschap, onder leiding van Henk van Loon, verzorgde een mooie uitvoering van het programma dat op 24 november wordt uitgevoerd tijdens de Nederlandse Brassband Kampioenschappen. Het bijzondere geluid van een Brassband hoort men niet vaak in deze regio. Zo werd het een aangenaam muzikaal treffen.